Futuremark tillkännagav [news id="7251"]igår[/news] att de har startat upp ett spelbolag med namnet Futuremark Games Studio. Men detta betyder inte att fokus har ändrats från prestandatesten som de producerar. 3dmark Vantage är det kommande prestandatestet från mjukvarutillverkaren.

I sedvanlig ordning är systemkraven höga. Futuremark har publicerat ett verktyg där man kan kalkylera huruvida ens datorsystem klarar av att köra 3dmark Vantage.

Minimumkraven är en processor med liknande prestanda som en Pentium 4 på 3,2 gigahertz som stödjer SSE2-instruktioner. Grafikkortet måste stödja Direct X 10 och Shadermodell 4.0 vilket gör att prestandatestet troligen endast kommer att fungera på Windows Vista. Grafikkortet måste dessutom minst ha 256 megabyte minne och den rekommenderade storleken ligger på 512 megabyte.

Minnesmängden som krävs är en gigabyte men Futuremark rekommenderar minst två. 3dmark Vantage tar två gigabyte hårddiskutrymme i anspråk.

Bilderna som släppts är tre till antalet och visar hur 3dmark Vantage ser ut när man kör igång det. Grafiken ser väldigt trevlig ut och troligen kommer det att få de kraftigaste maskinerna på knä.

Läs mer hos Futuremark.