Produkter så som musikspelare, GPS-enheter och mobiltelefoner går att ansluta till datorn med hjälp av USB-kontakten. Här har man kunnat föra över ny musik, uppdatera sina kartor eller synkronisera sin kalender. Utöver dessa funktioner kan många av de här apparaterna också ladda sina inbyggda batterier direkt via datorns USB-port. Problemet här har dock varit att datorn varit tvungen att vara igång för att det skall fungera. Med andra ord har det inte gått att ansluta sin musikspelare till datorn när den varit avstängd för att kunna ladda batteriet.

Toshiba har med en teknik de kallar Sleep-and-Charge kommit runt denna nackdel. Det hela går ut på att USB-enheterna får ström trots att den bärbara datorn är avslagen, så länge datorns el-sladd är ansluten till ett uttag i väggen.

Toshiba has long been a leader of innovation, and prides itself on creating solutions that make the digital lifestyle even better

De första datorerna som utrustat med den här tekniken är några bärbara diton från Toshiba, Sattelite U400, M300, A300 och P300. Man har valt att implementera denna teknik som standard i ovanstående enheter och det är alltså inte någon extrautrustning som det är frågan om.

Tekniken i sig är inte speciellt avancerad då det räcker att direktansluta USB-portarna till själva nätuttaget på den bärbara datorn. Men om Toshiba har lyckats få patent, eller avser att söka, framgår inte av pressmeddelandet. Men förhoppningsvis kommer vi att få se de fler bärbara datorer som använder sig av liknande tekniker, oavsett om Toshiba har patenterat sin lösning eller ej.

Källa: BusinessWire.