Uppdateringspaketet, som innehåller över 1100 fixar och alla säkerhetspatcher som Microsoft släppt hittills, är en efterlängtad uppdatering bland XP-användare. När uppdateringspaketet inte dök upp på Microsofts webbplats började många användare därför fråga vad som gått fel.

Nu skriver Microsoft på sitt diskussionsforum att det finns ett kompatibilitetsproblem mellan uppdateringspaketet och Microsoft Dynamics Retail Management System. Microsoft kommer därför att avvakta med att släppa SP3 på webben och Windows Update.

In order to make sure customers have the best possible experience we have decided to delay releasing Windows XP SP3 to Windows Update and Microsoft Download Center.

Microsoft Dynamics Retail Management System (RMS) är ett affärssystem för små och medelstora företag. Varför detta program slutar fungera när Service Pack 3 installeras säger inte Microsoft, men företaget avråder användare att installera SP3 om de använder RMS-programmet. Microsoft har även upptäckt ett problem mellan RMS och Windows Vista Service Pack 1 så även det uppdateringspaktet har tagits bort från Windows Update.

Microsoft inser turligt nog att de flesta användare inte har RMS installerat och Service Pack 3 kommer därför att släppas inom kort. Att uppdateringspaketet är uppskjutet är för att Microsoft utvecklar ett filter till Windows Update som förhindrar RMS-användare att installera SP3.

Microsoft släppte Service Pack 3 till vissa kunder redan den 21 april, och igår började nedladdningslänkar till den engelska versionen av uppdateringspaketet att spridas på Internet. Microsoft avråder användare att ladda ner filer från Microsoft som är direktlänkade, och rekommenderar att användare väntar tills SP3 publiceras officiellt.

Källa: Zdnet.