ITIF jämför totalt 30 länder i tre olika kategorier. Utifrån kategorierna bredbandstillgång, hastighet och kostnad räknar ITIF fram en poängsumma som används för att jämföra och ranka olika I-länder.

Högst upp på rankinglistan placerar sig Sydkorea. Detta Starcraft-spelande land har inte det snabbaste bredbandet, medelhastigheten är ”enbart” 49,5 megabit per sekund. Däremot är bredbandspenetrationen hög och 93 procent av alla Sydkoreaner använder snabbt internet.

På andra plats placerar sig Japan som har den snabbaste nedladdningshastigheten på hela 63,6 megabit per sekund. Japans bredband är även billigast per Mbps. Däremot är bredbandspenetrationen inte lika hög som för den asiatiska tigern vilket gör att Japan placerar sig efter Sydkorea.

Först på sjätte plats kommer Sverige, efter Finland, Nederländerna och Frankrike. Sverige är ett av fem länder i rankinglistan som har en medelhastighet på över 10 megabit per sekund. Sverige har även en av de billigaste kostnaderna per Mbps. Sverige faller dock efter på bredbandsanvändningen.

Bortsett från rankinglistan har ITIF publicerat en komplett rapport som beskriver de olika ländernas bredbandssituation. Den som är intresserad av att lära sig om olika länders bredband kan lära sig mycket från ITIF:s rapport.

Källa: ITIF.