Vid första granskning är det inte mycket som ser fel ut med Dell Vostro. Denna laptopserie är specialdesignad för små företag och modellerna Vostro 1310 och 1510 började nyligen säljas på den europeiska marknaden.

När Jake Gordon fick sin spritt nya Vostro 1310 från Dell i Storbritannien, upptäckte han inte på en gång att något var fel med datorns tangentbord. När han började skriva på datorn upptäckte han dock snabbt att något var helt fel.

Problemet är att vänster shift är för lång vilket gör att tangentraden ZXC är förflyttad ett steg åt höger. På vanliga tangentbord är Z-tangenten under A-tangenten men på Dells feldesignade tangentbord är layouten förskjuten och svår att använda.

En talesperson på Dell medger nu att många Vostrodatorer sålda i Europa har feldesignade tangentbord. Medan Dell rättar till problemet kommer Vostroförsäljningen att bli försenad.

Dell Vostro 1510 är en relativt billig laptop med 15-tumsskärm och Celeronprocessor. Modellen 1310 har 13-tumsskärm. Gemensamt för serien är olika serviceavtal som enligt Dell är väl lämpade för det lilla företaget.

Källa: Computerworld.