Nvidias första "Big Bang" innebar lanseringen av SLI, som gör att flera grafikkort kan samarbeta för bättre prestanda. Big Bang II, daterad till i slutet av september, ser ut att vara en lika stor händelse.

Det har redan publicerats en del information om vad Big Bang II egentligen innebär. Nvidia kommer bland annat att lägga till stöd för OpenGL 3.0 och förbättra prestanda och bildkvalitet. Detta är visserligen viktiga nyheter, men inte lika stort som lanseringen av SLI.

Nu har nya uppgifter dykt upp om drivrutinen Big Bang II, som officiellt har versionsnumret 180. Den stora överraskningen är det förbättrade fysikstödet. När drivrutinerna släpps kommer det vara möjligt att tillägna ett separat grafikkort helt och hållet åt fysik. Grafikkort som stödjer PhysX, det vill säga samtliga Geforce 8, 9 och GTX 200 kan användas för att förbättra fysikprestandan.

Tanken är att användare inte ska kassera eller sälja vidare äldre modeller när det är dags att uppgradera, utan behålla det äldre grafikkortet till fysik. På så vis hoppas Nvidia på ökad försäljning.

Källa: GPUCafe.