Forskningsprojektet Folding@Home syftar till att skapa en stor superdator av vanliga internetanvändare. Frivilliga "donatorer" skänker datorkraft genom att installera ett klientprogram som använder överbliven datorkraft.

Beräkningarna används för att simulera hur proteiner viker sig. Forskarna hoppas att detta ska ge ledtrådar om hur allvarliga sjukdomar som Alzheimer, Parkinson och cancer fungerar, och komma ett steg närmare botemedel.

SweClockers foldinglag ingår i tävlingen om att donera så mycket beräkningskraft som bara möjligt. Laget har snabbt klättrat på topplistan, och är nu en av de absolut bäst presterande i världen. På bara några enstaka månader har gänget klättrat tio placeringar till 40:e plats.

Målsättningen är dock att nå mycket högre än så. Med nuvarande beräkningstakt kan SweClockers proteinvikare klättra ytterligare fem placeringar inom tre veckor. Med ännu fler lagmedlemmar går det givetvis snabbare än så.

SweClockers foldinglag finns i diskussionsforumet och ställer gärna upp för nya medlemmar. Alla är välkomna att hjälpa till i kampen mot sjukdomarna!