Tidigare denna månad kommenterade David Cummings, marknadsföringschef på AMD, att företaget inte har några planer på att tillverka ett Radeon HD 4890 X2 den närmaste tiden. Enligt Cummings är nuvarande Radeon HD 4870 X2 tillräckligt kraftfullt, och en ny modell i toppsegmentet är därför inte motiverat.

Nu ser det ut som att ett Radeon HD 4890 X2 inte är en omöjlighet trots allt. Flera partnertillverkare ska ha fått tummen upp att tillverka grafikkortet. Sasa Marinkovic, som är produktchef för konsumenthårdvara på AMD, förnekar heller inte grafikkortet i en intervju.

Att konstruera ett Radeon HD 4890 X2 är dock inte utan praktiska hinder. Grafikkortet kommer vara törstigt med bibehållna klockfrekvenser. Många talar om upp till 375 watt, tillräckligt mycket för att kräva ytterligare en 8 pins strömkontakt och extraordinär kylning.

Källor till SweClockers uppger att Radeon HD 4890 X2 visserligen inte är en omöjlighet, men att eventuella grafikkort förmodligen kommer att tillverkas i begränsade upplagor och endast vara till för de mest hårdhudade entusiasterna. Om partnertillverkare verkligen planerar att tillverka ett nytt dubbelgrafikkort återstår därför att se.

Källa: Expreview.