Majoriteten av dagens kylflänsar är designade för att inte hindra luftflödet för mycket. En vanlig lösning är det klassiska tornet där det det enda som håller flänsarna på plats är värmeledningsrör.

Den japanska kylaren T-Shooter har ett helt annat mål. Kylaren består av fyra stycken räfflade rör. Fläkten suger upp luft från en öppning i botten av konstruktionen. När luften passerar rören skapas virvlar som gör att luften stannar kvar längre i kylaren och därmed tar upp mer värme.

Exakt hur kylaren presterar är ännu inte känt, men det huvudsakliga målet är så låg ljudnivå som möjligt. Detta avslöjas av den medföljande fläkten som går ända ned till 750 varv per minut.

T-Shooter är tillverkad i aluminium och mäter 80x80x97 millimeter (BxDxH). Kylaren väger 715 gram, men om det är med eller utan fläkt framgår inte. Fastanordningar fungerar till sockel 775, 1366 och eventuellt AM2.

Den nya processorkylaren säljs just nu endast i Japan, men nästa version kommer troligtvis att bli tillgänglig i resten av världen.

Källa: Akiba.