Grafikkortstillverkarna AMD och Nvidia förbereder som bäst för nästa generation grafikkort anpassade för DirectX 11 och Windows 7. AMD har länge talat om att vara tidigt ute med en första lansering redan i juli, medan Nvidia förutspås ha färdiga produkter ute på marknaden först i oktober.

Nu rapporterar flera källor att grafikkorten är försenade. Enligt The Inquirer lanseras inte Nvidias GT300 förrän det första kvartalet 2010. En annan känd hårdvarutabloid uppger att AMD:s grafikkort inte dyker upp förrän i årets fjärde kvartal.

Enligt en tredje källa som hårdvarusajten BSN har talat med kommer Nvidia att lansera nya grafikkort före AMD, vilket gör situationen ännu mer förvirrande. Förseningarna ska dock bero på att halvledartillverkaren TSMC har problem med produktionen av kretsar i 40 nm.

Med så många olika uppgifter cirkulerandes är det svårt att bena ut vilka lanseringsdatum som egentligen stämmer. SweClockers har talat med Nvidia, som vägrar att kommentera ”lösa rykten”. Inte heller AMD kommer med klarhet utan uppger istället att det är för tidigt att tala om nästa generations grafikkort.

Källa: Fudzilla, BSN, The Inquirer.