Rick Bergman är Senior Vice President på AMD:s avdelning för plattformar och ger i en intervju till The Inquirer sin syn på DirectX 11. Gränssnittet ingår i kommande Windows 7 och ackompanjeras av nya generationer grafikkort från både AMD och Nvidia.

Enligt Bergman är lanseringen av DirectX 11 en lika revolutionerande händelse som när DirectX 9 introducerades i slutet av 2002. Därför satsar AMD stora resurser på att vara först med grafikkort för det nya gränssnittet.

Det ligger dessutom en hel del prestige i att vara före konkurrenten. Nvidia var tidigt ute med stöd för DirectX 10 och nu är AMD på jakt efter revansch – något som företaget ser ut att lyckas med.

We want to supply hardware to Microsoft and software developers so they can make DX11 games on our hardware first. We were kind of fighting from behind, but with DX11 it feels like we're ahead this round.

DirectX 11 sägs imponera på spelutvecklare och flera nya titlar är på gång. Förhoppningen är att spelen ska göra nästa generation grafikkort till en åtråvärd uppgradering för gamers som tycker om att vara i framkant i teknikutvecklingen.

AMD planerar att ha de första grafikkorten för DirectX 11 redo lagom till lanseringen av Windows 7, som släpps den 22 oktober i år.

Källa: The Inquirer.