Sammanfattning

Paddytek Paddy-T lämnar oss med blandade känslor. När allt fungerar som det ska och alla applikationer är färdigladdade är det en mysig enhet som fungerar finfint för att surfa eller göra anteckningar på. Allt som oftast är det dock störande så problem som sätter käppar i hjulet, framför allt relaterade till operativsystemet Windows 7.

IMG_5769.jpg

Hårdvarumässigt känner vi att Paddytek har lyckats relativt väl med givna förutsättningar, trots några irriterande brister. En surfplatta med Windows 7 kräver x86-baserad hårdvara, och plattformen Paddytek valt känns i nuläget som den mest självklara. Enheten är dessutom välbyggd med en trevlig touchpanel och relativt gott om anslutningsmöjligheter.

På minussidan rent hårdvarumässigt hamnar framför allt tre saker, bildskärmen, SSD-enheten och minnesmängden. Både lagringen och RAM-minnet är modulärt och kan enkelt uppgraderas av Paddytek, den dåliga TN-panelen lär dock finnas kvar även i framtida versioner.

När det gäller mjukvaran finns det gott om saker att säga, allt utmynnar dock i samma problem; Windows 7. Microsofts system är trevligt på många sätt, men som pekskärmsoperativ i en långsam Atom-enhet räcker det helt enkelt inte till. Undantaget kan möjligen vara företag med mycket specifika behov då endast en eller ett fåtal applikationer används, frågan är dock om inte andra lösningar på marknaden kan vara mer prisvärda i det läget.

Sammanfattningsvis är Paddytek Paddy-T en intressant enhet, och det är riktigt kul med uppstickarföretag som lanserar konkurrerande enheter före de stora jättarna. Helhetsintrycket dras dock ner av flera punkter, framför allt den dåliga bildskärmen och valet av Windows 7 som operativsystem. Den framtida Android-versionen känns på alla sätt mycket mer intressant, och vi önskar Paddytek all lycka med utvecklingen på den fronten.

Fördelar:

  • Välbyggd

  • Fullmatad med funktioner

  • Bra pekskärm

Nackdelar:

  • Bildskärmen

  • Snålt med RAM-minne i standardversionen

  • Ojämn prestanda från SSD-enheten

  • Windows 7

Paddytek Paddy-T kostar i skrivande stund cirka 7 000 kronor inklusive moms.