MSI GT780R, fortsättning

IMG_7229.jpg

Bildskärmen är matt, mäter 17,3" och har av allt att döma TN-panel. Ljusstyrkan och responsen är klart godkända, men betraktningsvinklarna lämnar en del i övrigt att önska. Horistontellt fungerar relativt snäva vinklar, men vertikalt blir det snabbt inverterade färger och drastiskt försämrad kontrast.

IMG_7230.jpg

Direkt under skärmen sitter en panel med touchknappar för diverse funktioner. Längst till vänster sitter den programmerbara P1, vilket som standard är låst till överklockning för grafikkortet. Andra funktioner styr bland annat fläkthastighet, Bluetooth samt trådlöst nätverk.

IMG_7227.jpg
klm.png

Tangentbordet kommer från Steelseries och är förhållandevis bekvämt att skriva på, undantaget den icke standardutformade högra Enter-knappen. Bakgrundsbelysning finns i form av lysdioder i RGB-konfiguration, vilket öppnar upp för i det närmaste oändliga färgkombinationer. Inställningarna styrs med en medföljande mjukvara.

IMG_7231.jpg

Modellen är utrustad med sterohögtalare i kombination med basenhet i samarbete med Dynaudio. Ljudet är bra för att vara en bärbar dator, men når självklart inte upp till fristående och mer påskostade lösningar.

IMG_7228.jpg

Pekplattan är förhållandevis liten och erbjuder ingen direkt trevlig upplevelse, det är tydligt att MSI främst ser GT780R användas tillsammans med separat mus. Under plattan sitter två knappar med godkänd repsons och ett relativt högt klickljud. Runt själva plattan sitter ett inlägg av aluminium.

IMG_7239.jpg

Den medföljande laddaren passar bra under beteckningen "tegelsten", och väger ungefär som en mindre bärbar dator i sig. Nämnvärt är att laddaren mer eller mindre krävs för att spela, utan strömmen ikopplad klockas grafikkortet ned ordentligt med drastiskt försämrad prestanda som följd.

MSI skickar även med en mus som extra bonus. Pekdonet är optiskt med upplösningen 3 200 DPI samt stöd för profiler och macron.