Test: Anvils Storage Utilities

ATA INTEL SSDSA2M080 SCSI Disk Device_80GB_1GB-20121115-1359.png

Egenskap

Värde

Titel

Anvils Storage Utilities

Utvecklare

"Anvil"

Genre

Syntetisk testapplikation

Användaren "Anvil" på forumet Xtremesystems syr ihop en testsvit speciellt för lagringsenheter. I fokus står långtidstester av bland annat SSD, där parametrar som ködjup och kompression kan varieras.

För SweClockers test körs förinställda disktestet med filerna komprimerade till 46 procent. Det innebär enligt utvecklaren ungefär samma nivå som för vanlig mjukvara, och bör därför vara lämplig belastning.

Med allt summerat i totalpoäng är det Samsung 840 Pro som drar det längsta strået. Enheten leder ligan med god marginal över tvåan OCZ Vector, och modellen är den enda som kämpar sig över nivån 5 000 poäng.

I klump landar sedan Corsairs Neutron-familj tillsammans med Plextor M5 Pro, Samsung 840 och Force GS. Ytterligare en bit ned i tabellen finns Plextor M5S, och Intel 335, med Crucial V4 längst ned och en bra bit resten av fältet.

En mer detaljerad titt på värdena för läsning avslöjar åter Samsung 840 Pro i topp. Ett snäpp ned finns Corsair Force GS, följd av Samsung 840 och Plextor M5 Pro samt Corsair Neutron. Intel 335 ligger långt ned, och Crucial V4 intar sistaplatsen med god marginal till övriga enheter.

Värdena för skrivning visar åter Samsung 840 Pro i topp, i tät konkurrens med referensmodellen OCZ Vertex 4 och färska OCZ Vector. Fältet är i allmänhet mer utspritt, med referensmodeller och färska enheter blanda om vartannat. Corsair Neutron-serien och Plextor M5 Pro hamnar bra till, med Samsung 840, Plextor M5S, Force GS och Intel 335 ett snäpp ned. Crucial V4 hamnar åter på efterkälken.