Corsair Vengeance 2000

corsair_vengeance_2000-2.jpg
corsair_vengeance_2000-3.jpg
corsair_vengeance_2000-7.jpg
corsair_vengeance_2000-4.jpg
corsair_vengeance_2000-5.jpg
corsair_vengeance_2000-1.jpg

Specifikationer: Corsair Vengeance 2000

Egenskap

Värde

Produktnamn

Corsair Vengeance 2000

Frekvensomfång hörlurar

20–20 000 Hz

Frekvensomfång mikrofon

100–10 000 Hz

Impedans

32 Ohm

Högtalarelement

50 mm

Volymkontroll

Ja

Knapp för avstängning av mikrofon

Ja

Kabellängd

1,5 m (trådlös)

Drivrutiner

Windows 7, Vista, XP

Anslutning

USB

Övrigt

7.1-surround, trådlöst headset

Lägsta pris

Det första intrycket av Corsair Vengeance 2000 är försiktigt positivt, med vissa reservationer. Hörlurarna har en solid konstruktion, om något klumpiga och tunga. Beroende på skallform (och nackmuskulatur) kan det bli lite obekvämt då de har en tendens att nypa något mot tinningarna. Bågen har dock ett generöst omfång och borde rymma små som stora skallar, även om komforten kanske inte alltid blir den bästa.

corsair_vengeance_2000-6.jpg

Med Corsair V2000 följer en USB-sändare och mottagare med en liten stativförsedd förlängningssladd, och en enmeterskabel för laddning och firmwareuppdateringar. Några uppdateringar av mjukvaran syns dock ännu inte till.

corsair_v2000-controlpanel.png

Installationen av drivrutinerna går tyvärr inte helt smärtfritt. Processen är något virrig, där användaren vid ett tillfälle ombeds "please connect the Corsair", där det inte framgår huruvida det är USB-dongeln eller själva headsetet som ska anslutas. Efter att ha testat båda (det visade sig vara USB-dongeln) är det dags att aktivera headsetet – och ingenting händer. Efter att ha stängt av och slagit på headsetet ett par gånger kommer tillslut ljud.

corsair_vengeance_2000-5.jpg

En irriterande skavank i drivrutinerna är att volymratten på den vänstra kåpan känns något laggig. Volmyratten styr uppenbarligen inte någon hårdvara i lurarna utan bara operativsystemets egna volymkontroll, och glider långsamt upp och ner istället för att reagera direkt. Tråkig miss för en såpass central funktion.

När allt väl är på plats fungerar dock Corsair Vengeance 2000 i stort sett tillfredsställande, men den sega volymratten är ett återkommande irritationsmoment.

Uppdatering: Kort innan publiceringen skickade Corsair ut en ny betamärkt drivrutin för hörlurarna och surroundfunktionen, som rättar till bristerna i installationsförfarandet. Det är i skrivande stund inte klart när dessa drivrutiner släpps för kunderna.