Qpad QH-90

qpad_qh90-2.jpg
qpad_qh90-3.jpg
qpad_qh90-4.jpg
qpad_qh90-5.jpg
qpad_qh90-7.jpg
qpad_qh90-1.jpg

Specifikationer: Qpad QH-90

Egenskap

Värde

Produktnamn

Qpad QH90 Pro Gaming Premium

Frekvensomfång hörlurar

15–25 000 Hz

Frekvensomfång mikrofon

20–20 000 Hz

Impedans

60 Ohm

Högtalarelement

53 mm

Volymkontroll

Ja

Knapp för avstängning av mikrofon

Ja

Kabellängd

1 meter
2 m förlängningskabel
10 cm Iphone

Drivrutiner

-

Anslutning

Minijack 3,5 mm

Övrigt

Extra kablar medföljer
Avtagbar mikrofon

Lägsta pris

Efter testet av dyra premiumlurarna Qpad QH1339 är det dags att sätta tänderna i den billigare uppföljaren QH-90. Förväntningarna är givetvis uppskruvade, inte minst eftersom jag personligen är väldigt nyfiken på hur ett par Qpad-lurar man faktiskt har råd med låter.

Därmed är det inte sagt att Qpad QH-90 känns billiga – tvärtom. I förpackningen döljs ett par skinande vita hörlurar i en maffig nätpåse, Iphone-sladdar och ett signerat meddelande från Qpads vd. Tveklöst håller Qpad fast vid sina ambitioner att bli ett premiummärke, men det återstår att se om de lyckas.

qpad_qh90-7.jpg

QPad QH-90 är testets enda headset som inte kommer med någon form av USB-anslutning – lurarna är helt och fullt analoga. Detta har självklart sina nackdelar, främst i den löjeväckande gigantiska kontrolldosa som dinglar nedför byxbenet. Jag tycker mig till och med skymta ett litet "trollface" när den för sjuttonde gången glider ner och fastnar någonstans i kontorsstolen. GRR! SMASH! Ska det vara så svårt att sätta volymratten på hörlurskåpan där den hör hemma?

qpad_qh90-6.jpg

Fördelen med analoga lurar, naturligtvis, är att installationen är trivial. In med pluggarna i frontpanelen, kolla volymen, klart och betalt. Lurarna sitter skönt, känns rörliga och smidiga, och man sitter i en rejält innesluten miljö med gott om möjligheter att höra minsta manöver.

Så långt, allt väl.