Prestanda: Vid hög upplösning

Det har under de senaste månaderna gått diskussioner på nätet kring Intels bristande prestanda vid spel i väldigt hög upplösning. Ett antal tester har cirkulerat där AMD:s flaggskepp FX-8350 verkar lämpa sig bättre än Intels motsvarande modeller för detta ändamålet. Därför kändes det inte mer än rätt att sätta Haswell på prov i detta scenario.

Vi tog fyra av våra speltester och höjde upplösningen till 2 560 x 1 440 pixlar. Dessutom höjde vi klockfrekvenserna till vårt Radeon HD 7970 GHz Edition för att ytterligare minska flaskhalsar.

Först ut är Battlefield 3 och som synes är det identiska resultat som uppvisas mellan de olika processormodellerna.

Vi går vidare till det processorintensiva Hitman: Absolution och kan konstatera att Intels Haswell-processor Core i7-4770K landar i toppen med 10 procent högre prestanda än AMD FX-8350.

Även i Far Cry 3 presterar Haswell bättre än AMD med en prestandafördel på cirka 4 procent till både Core i7-4770K och Core i5-4670K.

Sist men inte minst har vi Bioshock Infinity och än en gång ser vi de nya Haswell-modellerna i toppskiktet som utpresterar AMD FX-8350 med en mindre marginal.