Test: Sleeping Dogs

Egenskap

Värde

Titel

Sleeping Dogs

Utvecklare

United Front Games

Genre

Actionäventyr

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2012-08-17

Systemkrav

  • Intel Core 2 Duo 2,0 GHz eller motsvarande

  • Radeon HD 3870, Geforce 8800 GT

  • 2 GB RAM

Testinställningar

Adrenaline Benchmark "Ultra" (upplösning varierar)

Öppna miljöer och sandlåda i asiatisk miljö är receptet för Sleeping Dogs. Upplevelsen handikappas knappast av en rejäl grafikmotor med DX11-stöd och gott om effekter, godis för alla entusiaster. Sist men inte minst, inbyggda verktyg för prestandatest gör mätningarna till en barnlek.

Likt de två tidigare speltitlarna är Sleeping Dogs något som historiskt sett har presterat bättre på AMD-baserad hårdvara, vilket gör livet svårare för Nvidias nykomling. Geforce GTX 780 ligger här endast 9 procent bättre till än Radeon HD 7970 GHz medan skillnaden till Geforce GTX 680 landar kring betydligt slagkraftigare 35 procent. Det betydligt dyrare flaggskeppet Geforce GTX Titan fortsätter att ligga alldeles strax fram Geforce GTX 780 med en prestandafördel på endast 9 procent.

SLI-skalningen med två Geforce GTX 780 är fullt godkänd i Sleeping Dogs och landar kring 86 procent.

När vi sänker upplösningen kan Geforce GTX 780 sträcka på benen ytterligare och plocka ut en prestandavinst på cirka 13 procent över Radeon HD 7970 GHz. I jämförelse med föregångaren Geforce GTX 680 presterar nykomlingen 28 procent bättre medan skillnaden upp till flaggskeppet Geforce GTX Titan landar på knappa 9 procent.

SLI-skalningen försämras återigen när upplösningen vrids ner och landar kring 66 procent när två Geforce GTX 780 sammankopplas.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Mer information finns på sidan "Testsystem, mjukvara och metod".

dogs.png

Även om grafen är relativt jämn i Sleeping Dogs finns det ett antal spikar som även syns i form av små ryck när vi subjektivt bedömer sekvensen. Den stora spiken i mitten av grafen är ett resultat av ett scenbyte i testet.

dogs_sli.png

Med två kort sammankopplade i SLI ser kurvan liknande ut med en viss tendens till "microstuttering". Den subjektiva bedömningen av sekvensen är ett fullt godkänt flyt med några enstaka upplevda ryck.