Test: Hitman: Absolution

Egenskap

Värde

Titel

Hitman: Absolution

Utvecklare

IO Interactive

Genre

Tredjepersonsskjutare

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2012-11-20

Systemkrav

  • Intel Core 2 Duo/AMD Athlon64 X2 på 2,0 GHz

  • Radeon HD 2600 XT/Geforce GT 210

  • 2 GB RAM

Testinställningar

Ultra, 8× MSAA, 16× AF (upplösning varierar)

Agent 47 är tillbaka, den här gången med en tonårsflicka i släptåg och fler fiender än någonsin. Fokus ligger som vanligt på överlagda attacker i det tysta, där miljö och smygande attacker används för att överraska inte ont anande.

Förutom nya uppdrag och en färsk berättelse bjuder Hitman: Absolution på en uppdaterad grafikmotor med DirectX 11-stöd. Spelet har dessutom ett inbyggt testläge, vilket underlättar för att få samma sekvens om och om igen.

AMD:s nya flaggskepp visar även framfötterna i Hitman: Absolution, i vilket företagets nya grafikkrets Hawaii verkar trivas riktigt bra. Radeon R9 290X springer om Geforce GTX 780 med en prestandafördel på hela 17 procent samtidigt som det utpresterar Geforce GTX Titan med nästan 13 procent. I jämförelse med Radeon HD 7970 GHz Edition presterar AMD:s nya flaggskepp cirka 38 procent bättre.

Även i den högre upplösningen fortsätter Radeon R9 290X att briljera på prestandafronten. Modellen presterar smått otroliga 28 procent bättre än Geforce GTX 780 samtidigt som det har ett försprång på dryga 19 procent över Geforce GTX Titan. Ställt bredvid sin föregångare Radeon HD 7970 GHz Edition kan AMD:s nya flaggskepp avnjuta en prestandafördel på saftiga 42 procent.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan. Mer information finns på sidan "Testsystem, mjukvara och metod".

290x_hitman.png
780_hitman.png

För Hitman ser renderingsgrafen riktigt ojämn ut, något som även noterades vid testet av Radeon R9 280X. Här stämmer dock återigen inte mätningarna tidigt i pipelinen med det subjektiva slutresultatet.

Med Radeon- och Geforce-utrustade testsystem rullande bredvid varandra upplevs båda som mer eller mindre lika följsamma. Det är med andra ord uppenbart att drivrutinerna slätar ut upplevelsen senare i renderingsprocessen och maskerar ojämnheterna för användaren.