Slutsats och sammanfattning

Galax har gjort ett generellt bra jobb med Geforce GTX 970 ITX. Nvidia GM204 är en krets med effektsnåla arkitekturen Maxwell, något som utnyttjas till fullo. Trots krympta yttermått finns grundprestandan på plats och matchar referensmodellen, något som innebär enormt med beräkningskraft per centimeter.

galax_gtx970_oc-7.jpg

Kompromisser krävs dock för att hålla ned storleken. Kylaren låter förhållandevis mycket, och vinsterna med överklockning är begränsade – trots på papperet utmärkta ökningar. Modellen saknar även halvpassiv drift, något som dock till viss del uppvägs av att fläktarna är mycket tysta vid låg belastning.

Precis som tidigare testade Mini ITX-varianter handlar det om en nischad produkt. När SweClockers recenserade Geforce GTX 760 ITX-modeller från Asus och MSI i början av sommaren konstaterades att den krympta formfaktorn inte är till för alla. Samma sak gäller även Galax GTX 970 OC – den som får plats med stora grafikkort i sitt system bör helt enkelt välja ett sådant.

Med det sagt är Galax Geforce GTX 970 OC ett bra grafikkort i klassen, där även Mini ITX-entusiaster kan ta del av generation Maxwell. Modellen presterar bra och ger dessutom möjlighet till viss överklockning. Användare med gott om utrymme i datorlådan gör dock bäst i att leta vidare.

Galax GTX 970 OC levererar hög prestanda i kompakt format.

Fördelar:

  • Hög prestanda i klassen

  • Kompakta yttermått

  • Mycket god effektivitet

Nackdelar:

  • Visst spoltjut för testexemplaret

  • Förhållandevis högljutt vid belastning

Cirkapris vid publicering: 3 500 kronor
Lägsta pris: