Inledning

Den senaste månaden har testlabbet gästats av mängder med grafikkort baserade kring Nvidias färska grafikkrets GM204. Merparten av dessa har varit bestyckade med den nedskalade varianten av kretsen med 1 664 CUDA-kärnor, vilket rent praktiskt innebär att det handlar om Geforce GTX 970 – en modell som fått god kritik för att leverera hög prestanda vid en konkurrenskraftig prispunkt.

IMG_4387.jpg

Den som är ute efter det där lilla extra, och kan tänka sig vädra plånboken ytterligare, har även möjligheten att satsa på modeller baserade kring Nvidias toppmodell Geforce GTX 980. Likt sin billigare broder har partnertillverkarna storsatsat på detta flaggskepp, med mängder av kort i olika utföranden på marknaden som resultat. En av dessa aktörer är amerikanska EVGA som går all-in med hela sex olika modeller av Geforce GTX 980, varav en av de mest intressanta varianterna tar plats i testlabbet idag.

Det har blivit dags att kika närmare på EVGA:s Geforce GTX 980 Superclocked ACX 2.0 och se om det har vad som krävs för att hänga med i det övre prestandasegmentet.