Inledning

Möjligheten att strömma innehåll från en PC till andra enheter i hemmet har länge varit ett högaktuellt ämne. På senare tid har det dock inte bara handlat om filmer och musik, utan nu innefattas även spel till en stor del i konceptet. Ett antal aktörer har hoppat på strömningståget för spel, många av vilka SweClockers redan har gått igenom i en tidigare artikel.

Upplägget är dock liknande mellan de olika plattformarna, där en högpresterande dator eller spelkonsol står för renderingsmusklerna och skickar ut en komprimerad videoström av resultatet till exempelvis en surfplatta eller PC i ett annat rum. I den andra ändan skickas sedan signalerna från eventuellt tangentbord, mus eller handkontroll tillbaka till huvudenheten, vilket sluter kretsen och ger användaren möjlighet att fortsätta spela på en annan plats.

IMG_5466.jpg

Nu har det blivit dags för en högst oväntad deltagare att ge sig in i strömningsstriden. Amerikanska NZXT, vars fokusområde historiskt sett varit datorchassin, ställer upp med sin lilla låda Doko, som under epitetet "Your PC. Anywhere." ska göra det enklare än någonsin att strömma både spel och film från ens dator till en tv i ett annat rum. Företagets löften sätts på prov när modellen idag tar plats i SweClockers testlabb för en rejäl genomgång!