Inledning

Tillverkaren Ace är en relativt ny på marknaden – år 2006 startade de sin verksamhet. Det som gör dem intressanta är att de är baserade i Sverige, närmare bestämt i Mölndal. Förutom möss har de i sitt produktsortiment även nätaggregat, chassin, musmattor och tangentbord.

Mössen som Ace tillverkar håller sig främst till budget- och mellansegmenten och där ligger även musen vi skall testa idag. Den heter MLUC100 och är en 1 600 DPI-lasermus med sex knappar och ett skrollhjul som stödjer horisontell skrollning.

Roccat är också en ny tillverkare och har på kort tid vunnit mycket respekt från gamingcommunityn. Likt Steelseries har de valt att sponsra diverse spellag, och de har även skapat två egna lag, dels i World of Warcraft och dels i Counterstrike: Source. De har även synts frekvent på spelmässor som Dreamhack och Role Play Convention.

Kone är Roccats flaggskepp men i produktportföljen finns även två musmattor (”Sense” och ”Taito”). Det finns även ett tangentbord med namnet Valo. Idag skall vi kika på musen Kone.

Läs vidare!