Inledning

Som så många andra företag i branschen har Silverstone sitt säte i Taiwan. Företaget grundades 2003 och har sedan dess sysslat med tillverkning av datorchassin, nätaggregat, lagringskabinett och kylningslösningar. Den största konkurrenten till Silverstone är idag utan tvekan Lian Li. Båda företagen satsar på exklusiva och ofta dyra produkter som är tillverkade i aluminium.

Det alla chassin på bilden ovan har gemensamt är att de är utrustade med Silverstones 180-millimetersfläktar. Det är dock ett som skiljer sig från mängden, nämligen den första generationen i Fortress-serien – FT01. De andra tre modellerna har nämligen en moderkortsplåt som är vinklad 90 grader.

När det ursprungliga Raven-chassit RV01 lanserades för drygt ett år sedan fick det stor uppmärksamhet på grund av just moderkortsplåten. Både efterföljaren Raven RV02 och Fortress FT02 som vi ska titta närmare på nu använder designen. Fortress-serien utmärker sig genom att utsidan har tillverkats av ett enda stycke aluminium. Silverstone kallar denna design för "Unibody". Som bekant är det plast som dominerar det yttre på Raven-modellerna.

Fortress FT02 finns i färgerna svart (FT02B) och silver (FT02S) samt med och utan fönster (-W). Modellen vi ska titta närmare på nu är svart och är utrustad med fönster, modellbeteckningen blir således FT02B-W.