Slutsats

I en tidigare recension beskrevs HAF 932 som en bulldozer och det ordet passar även bra till att beskriva estetiken hos efterföljaren HAF X. Chassit delar många funktioner med föregångarna men erbjuder samtidigt en del nytt. Först och främst bör stödet för USB 3.0 nämnas. Cooler Master blir i och med HAF X en av de första tillverkare att erbjuda standarden till sina kunder.

bild.php.jpeg

Cooler Master har också ordnat ett hus till nätaggregatet för att lättare kunna gömma undan överflödigt kablage och målat insidan på chassit svart. Det finns även gott om möjligheter att installera både vattenkylning och ytterligare fläktar i och med fläkttunneln och fläkthållaren för grafikkort. Med nio stycken platser för expansionskort lämpar sig chassit även väl för uppsättningar med tre grafikkort.

HAF X håller lika hög kvalitet som föregångarna och vi har inte mycket att klaga på. Ett likadant dammfilter till fläkten i sidoplåten som används i frontpartiet hade varit önskvärt. Sen frågar vi oss även varför Cooler Master inte gör sig besväret att sätta ett dammfilter vid nätaggregatets luftintag också.

Fokus ligger fortfarande på luftflödet i chassit och i HAF X finns det fläktar så det räcker och blir över. Om någon mot förmodan inte skulle vara nöjd är det bara att slänga in ett par till. Även om chassit inte är ljudisolerat och mest består utav hål höll sig ljudnivån på helt acceptabla nivåer under våra tester.

Sammanfattningsvis kan sägas att HAF X är ett välbyggt chassi med goda kylningsmöjligheter. I grund och botten är HAF X ett HAF 932 och chassit kan nästan ses som en ny revision. De som gillar HAF 932 och HAF 922 kommer antagligen också att gilla HAF X, särskilt nu när insidan är svart.

Fördelar

  • God kvalitet

  • Gedigen konstruktion

  • God kylning

  • Bra utbud av främre I/O-portar

  • USB 3.0

Nackdelar

  • Inget dammfilter för nätaggregatet*

  • Tveksamt dammfilter för fläkt i sidoplåt

Pris: Cirka 1 700 kr (lägsta pris ).

* Cooler Master tillägger att det endast var de första leveranserna som saknade dammfilter för nätaggregatet och att färska exemplar ska vara utrustade med dammskydd.