Slutsats

IMG_2252.jpg

OCZ har generellt sett gjort ett bra jobb med sin Revodrive. Där PCI Express-baserad SSD-lagring tidigare har varit otillgängligt för den stora massan på grund av skyhöga priser, är denna enhet ett steg i rätt riktning. Revodrive erbjuder oerhört bra prestanda samtidigt som den inte tar upp några hårddiskplatser och SATA-portar i onödan.

Tyvärr måste vi dock inflika att enheten i dagsläget är något för högt prissatt. När Revodrive introducerades i början av sommaren var det inte alltför stor skillnad i pris mellan den och exempelvis en Vertex 2 i samma storlek. Under de senaste månaderna har det dock skett stora prissänkningar på de Sandforce-baserade SSD-enheterna samtidigt som Revodrive i princip har stått still i pris. Därför är det i dagsläget ett bättre val att köpa två lösa 2,5"-enheter och koppla samman dessa i en RAID-konfiguration.

Avsaknaden av TRIM är också en nackdel icke att förglömma. Detta är dock inget som är unikt för just Revodrive utan något som alltid är ett problem när en RAID-kontroller ligger mellan Sandforce-kretsen och operativsystemet.

Sammanfattningsvis är Revodrive en alldeles utmärkt produkt rent prestandamässigt men är i stort behov av en prissänkning för att konkurrera mot de vanliga SSD-enheterna på marknaden idag.

Fördelar:

  • Väldigt god prestanda

Nackdelar:

  • Högt pris per gigabyte

  • Saknar TRIM

Uppdatering: Vid test av uppföljaren Revodrive X2 uppdagades en hel del problem och prestandainkonsekvens. SweClockers rekommenderar att du även läser den nyare recensionen innan eventuellt inköp.