Speltest: Far Cry 2

fc2.jpg

Egenskap

Värde

Titel

Far Cry 2

Utvecklare

Ubisoft Montreal

Genre

First-person shooter

DirectX-version

10.0

Lanseringsdatum

2008-10-21

Systemkrav

  • Pentium 4 3,2 GHz eller motsvarande

  • Grafikkort (256 MB) med DirectX 9-stöd

  • 1 GB RAM

När Crytek valde att utveckla Crysis istället för en uppföljare till det oerhört populära Far Cry gick jobbet istället till Ubisofts Montreal-studio. Far Cry 2 utspelas i en öppen värld på Afrikas savanner där spelmotorn bjuder på vackra visuella effekter utan att för den delen vara alltför krävande.

Här används spelets inbyggda testfunktion med en förutbestämd slinga. Även här körs dubbla upplösningar för att testa både processorn och plattformen som helhet.

I låg upplösning får processorerna sträcka på benen ordentligt, och Sandy Bridge-modellerna placerar sig i tätposition tillsammans med den äldre Core i7 975. Far Cry 2 har inget vidare stöd för flera trådar, något som märks tydligt då Hyperthreading snarast är en nackdel.

När upplösningen och kvalitetsinställningarna skruvas upp jämnas också fältet ut betydligt. De flesta modeller landar på ett snittvärde strax över 90 FPS, och inte ens tung överklockning ger Sandy Bridge-processorerna någon fördel. Uppenbarligen är det grafikkortet som sätter begränsingen här.