Fractal Design Arc

FD-CA-ARC-BL_5_usb3.jpg
FD-CA-ARC-BL_4_usb3.jpg
FD-CA-ARC-BL-3_usb3.jpg
FD-CA-ARC-BL_2.jpg

Egenskap

Värde

Typ

Miditower

Formfaktor

ATX, Micro ATX, Mini-ITX

Dimensioner (B×H×D)

230 x 460 x 515 mm

Vikt

10 kg

Material

Stål, plast

5,25"-platser

2 st.

3,5”-platser

8 st.

2,5”-platser

8 st. (använder samma vagga som 3,5")

Fläktplatser

5 st. 140/120 mm, 2 st. 140 mm, 1 st. 180/140 mm

Inkluderade fläktar

3 st. 140 mm (1000 rpm)

Platser för expansionskort

7 st.

Anslutningar

1 st. USB 3.0, 2 st. USB 2.0, ljud

Nätaggregat

Ej inkluderat

Cirkapris

800 kr

Miditower-modellen i Fractal Designs nya Arc-familj bjuder, trots relativt kompakta mått, på stora ventilations och expansionsmöjligheter. Chassit kommer med en mattsvart finish som toppas av en frontpanel av stilfullt texturerad plast. Bakom perforeringen i frontpanelen döljer sig en medföljande 140-millimetersfläkt med möjlighet att montera ytterligare en sådan. Dessa täcks även av ett fläktfilter som kan rengöras genom att rycka bort fronten.

Under modellens perforerade tak döljer sig ytterligare platser för fläktar, närmare bestämt för tre stycken 140-millimetersfläktar varav en ingår. Den som önskar kan även välja att montera 120-millimetersfläktar i toppen vilket öppnar upp för vattenkylningslösningar med radiatorer av större modell.

Chassits inre bjuder på goda expansionsmöjligheter i form av hela åtta vibrationsdämpade hårddiskplatser i vilka 3,5"- eller 2,5"-enheter kan monteras. Den övre hårddiskburen är löstagbar vilket möjliggör montering av väldigt långa grafikkort. Med buren på plats har Arc stöd för kort med en längd på maximalt 29 cm. Buren går även att vrida 90 grader för den som vill ha ökat luftflöde över lagringsenheterna.

Nätdelen monteras som brukligt i chassits botten och dess insug täcks av ett luftfilter som enkelt dras ut från modellens baksida. Det finns gott om hål i moderkortsplåten vilket gör att kablar lätt kan dras på baksidan av denna. Utrymmet på baksidan av moderkortsplåten är väldigt generöst och tillåter mängder av kablar utan att sidopanelen blir svår att montera på igen.