Testresultat

I den första delen kör vi med tillverkarnas medföljande fläktlösningar och kopplar allt enligt tillverkarens förslag. Notera att vi kör samtliga lösningar som utsug genom testerna. Corsair rekommenderar vanligtvis att deras kylare monteras med fläktarna som insug. Efter en diskussion med företaget visade det sig att detta absolut inte var skrivet i sten utan istället att användaren bör vända fläktarna åt det håll som presterar bäst i just det chassit som används.

Som synes i diagramet ovan tar Antecs nykomling en ytterst marginell vinst när fläktarna körs i sitt "Extreme"-läge. I detta läge snurrar dock fläktarna i smått galna 2 400 rpm, något som resulterar i en mindre orkan och ohållbara ljudförhållanden. Blickar vi nedåt i diagrammet är skillnaderna väldigt små i toppen, där exempelvis Corsairs H70 med nedvridna fläktar endast presterar cirka 2 °C sämre och samtidigt håller en väldigt låg ljudnivå.

När vi istället ställer ner fläktarna till det Antec kallar "Silent"-mode tappar Kühler H20 920 visserligen rejält i kylprestanda men vinner desto mer när det kommer till ljudnivå. Fläktarna snurrar i detta läge på i cirka 700 rpm, vilket innebär att de är mer eller mindre ohörbara i ett vanligt system samtidigt som kylprestandan är i nivå med en bra luftkylare.

För att ge alla kylarna samma förutsättningar monterade vi därefter på två stycken Gentle Typhoon-fläktar från Scythe. Skillnaden mellan de olika kylarna blev nu otroligt små och Antecs nykomling presterar identiskt med konkurrenten Corsairs H70. Värt att notera här är hur pass nära de billigare lösningarna från respektive företag ligger flaggskeppsmodellerna.