DX11: Crysis 2

crysis2.jpg

Egenskap

Värde

Titel

Crysis 2

Utvecklare

Crytek

Genre

First-person shooter

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2011-03-24

Systemkrav

  • Tvåkärnig processor på 2 GHz

  • 2 GB RAM

  • Grafikkort (512 MB) med DirectX 9-stöd

Nästan fyra år efter det ursprungliga Crysis blev det dags för Crytek att avtäcka uppföljaren. Till mångas besvikelse kom Crysis 2 endast med DX9-stöd, vilket stack i ögonen på alla de som investerat sina surt förvärvade slantar på senaste generationens grafikkort. Crytek var dock inte sena med att släppa en DX11-patch tillsammans med högupplösta texturer vilket gjorde spelet vackrare samt oerhört mycket mer krävande.

Vi kör här Crysis 2 i upplösningen 2560 x 1600 pixlar samtidigt som det grafiska inställningarna har vridits upp till max. För att krydda till det lite extra används även fyra gånger kantutjämning samt högupplösta texturer.

Med Crysis 2 och titelns nästan överdrivna användande av tesselering visar Asus ROG Mars II åter var skåpet ska stå. Grafikkortet landar på samma nivå som Geforce GTX 580 SLI, långt över Geforce GTX 590.

För två kort i Quad SLI ser det dock inte lika lovande ut. Crysis 2 har uppenbart stora svårigheter att hantera fyra grafikprocessorer, och den extra beräkningskraften ger liten effekt med väldigt lågt lägsta värde.