Speltest: Crysis 2

crysis2.jpg

Egenskap

Värde

Titel

Crysis 2

Utvecklare

Crytek

Genre

First-person shooter

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2011-03-24

Systemkrav

  • Tvåkärnig processor på 2 GHz

  • 2 GB RAM

  • Grafikkort (512 MB) med DirectX 9-stöd

Nästan fyra år efter det ursprungliga Crysis blev det dags för Crytek att avtäcka uppföljaren. Till mångas besvikelse kom Crysis 2 endast med DX9-stöd, vilket stack i ögonen på alla de som investerat sina surt förvärvade slantar på senaste generationens grafikkort. Crytek var dock inte sena med att släppa en DX11-patch tillsammans med högupplösta texturer vilket gjorde spelet vackrare samt oerhört mycket mer krävande.

Precis som vi såg hos Bad Company 2 är det grafikkortet som är den stora flaskhalsen när det kommer till höga upplösningar och kraftigt uppskruvade detaljinställningar. Ingen större skillnad finns att se mellan de olika processormodellerna.

När vi lättar på inställningarna och sänker upplösningen kan vi ännu en gång urskilja prestandaskillnader mellan de olika modellerna. FX-serien drar tråkigt nog ännu en gång det korta strået och landar långt ner i tabellen tillsammans med sina äldre släktingar i Phenom II-familjen. I toppen syns Intels Sandy Bridge-baserade modeller med en trygg ledning.