Qpad MK-50 Pro

IMG_8487.jpg
IMG_8509.jpg

Egenskap

Värde

Tillverkare

Qpad

Modell

MK-50 Pro

Brytare

Mekaniska (Cherry MX Red)

Anslutningar

PS/2, USB

Dimensioner (BxHxD)

448 x 149 x 35 mm

Vikt

1,27 kg

Pris

I ett försök att erbjuda även prismedvetna spelare en högkvalitiv modell med mekaniska brytare introducerar även Qpad tangentbordet MK-50. Företaget har här satsat på att skala ner på finesser som bakgrundsbelysning och anslutningar för att pressa ner priset ordentligt.

IMG_8488.jpg
IMG_8489.jpg

Utseendemässigt påminner MK-50 mycket om sin dyrare broder MK-85. Det rör sig om samma stabila stomme och modellen känns genomgående väldigt välbyggd. Likt de andra tangenborden i serien finns snabbknappar för mediafunktioner på plats i toppen och delar plats med F1-F6 knapparna. Qpad skickar även med ett löstagbart handlovsstöd till MK-50.

IMG_8496.jpg
IMG_8507.jpg

Till skillnad från MK-85 ansluts instegsmodellen MK-50 primärt med en PS/2-kontakt. Detta är för att kunna erbjuda "full n-key rollover", där samtliga knappar kan tryckas ner och registreras samtidigt utan bortfall. Qpad skickar även med en USB-adapter, men om denna används kan endast sex knappar tryckas ner och registreras samtidigt.

IMG_8501.jpg

Precis som hos MK-85 har Qpad valt att använda Cherrys MX Red-brytare till MK-50. Som vi nämnt tidigare handlar det om en linjär modell som behöver väldigt lite nedslagskraft för aktivering. Den anses av många vara den ultimata brytaren för spelare, men i slutändan är det givetvis personlig preferens som spelar in mest.

IMG_8497.jpg

Qpad skickar med fyra stycken oranga extraknappar med MK-50 som exempelvis kan ersätta WASD-tangenterna för att lättare kunna se dem. Vidare medföljer även ett litet plastverktyg för att enkelt kunna montera bort tangenter.