Corsair Link 2

Under förra året lanserade Corsair sitt nya styrsystem Link till den stora massan. Genom att köpa en kontrollenhet från företaget och koppla in kompatibla tillbehör till den kan användare övervaka och styra exempelvis fläkthastigheter via programvara. Även om tanken var god uteblev populäriteten hos systemet och Corsair återvände till ritbordet för nästa rond, nämligen Corsair Link 2.

link1.png

Corsair Link 2 påminner mycket om det ursprungliga Link, med vissa finjusteringar i mjukvaran. Den största skillnaden är att Corsair nu har valt att bygga in själva kontrollenheten i utvalda produkter, däribland Hydro H80i och H100i. Detta innebär att man som användare nu kan koppla in dessa produkter via en medföljande USB-kabel och styra dem via Corsair Link 2-mjukvaran.

link2.png
link3.png
link3.1.png

Upplägget i själva mjukvaran är väldigt enkelt och överskådligt, med värdena för de olika delarna utplacerade på en skiss över chassit. För att ställa in exempelvis fläkthastigheten på en specifik fläkt klickar man helt enkelt på den för att få upp en separat meny. Under denna meny finns ett antal förinställda fläktprofiler, men även möjligheten att skapa egna profiler samt ställa in fasta varvtal för fläktarna.

link4.png

Förutom att styra fläktarna på radiatorn finns det även möjlighet att ändra färg på lysdioden som sitter integrerad i vattenblocket. Man kan välja mellan att låta blocket hålla en fast färg, pulsera mellan olika färger eller byta färg beroende på vatten/processortemperaturen.

link6.png
link7.png

Övriga funktioner i Corsair Link 2 återfinns under ett antal andra flikar i programmet. Här finns bland annat loggning och övervakning med en överskådlig graf som håller på på bland annat fläkthastighet, temperaturer samt pumphastighet. Under den sista fliken finns det möjlighet att uppdatera firmware i vattenblockets kontrollenhet eller andra Link-kompatibla produkter.