Test: Futuremark 3DMark, Fire Strike

Egenskap

Värde

Titel

3DMark

Utvecklare

Futuremark

Genre

Syntetisk testsvit

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2013-02-04

Systemkrav

  • 1,8 GHz-processor med två kärnor

  • Grafikkort med DirectX 11-stöd

  • 2 GB RAM

Senaste versionen av 3DMark kan användas för att testa allt från mobiltelefoner till prestandadatorer. För SweClockers testsvit är det Fire Strike som står i fokus, delmomentet med högst belastning och alla effekter påslagna. Som grädde på moset körs testet dessuotm två gånger, både i standardläget och extremläget med upplösningen 2 560 x 1 440 pixlar.

Resan fortsätter med det årsfärska 3DMark och det extremt tunga deltestet Fire Strike. Geforce GTX 780 fortsätter att sticka ut hakan och presterar ungefär 35 procent bättre än Geforce GTX 680. I jämförelse med AMD:s Radeon HD 7970 GHz kan Nvidias nykomling plocka ut en prestandafördel på 25 procent samtidigt som marginalerna upp till Geforce GTX Titan är fortsatt små.

Med två Geforce GTX 780-kort sammankopplade i SLI bjuds det på en prestandavinst runtomkring 76 procent om vi kikar på totalpoängen. Tar vi en titt på grafikpoängen rör det sig istället om betydligt bättre skalning på cirka 88 procent.

I den lägre upplösningen minskar marginalerna något men Nvidias nykomling presterar dock fortfarande hela 32 procent än sin föregångare Geforce GTX 680. AMD:s Radeon HD 7970 GHz besegras med en prestandafördel på 21 procent till Geforce GTX 780 samtidigt som flaggskeppet Geforce GTX Titan presterar knappa 8 procent bättre än sin lillebror.

SLI-skalningen försämras rejält i den låga upplösningen och sett till totalpoängen syns endast en prestandafördel på 66 procent. Siffrorna är något mer positiva när det gäller grafikpoängen där SLI-skalningen ligger på runt 87 procent.