Prestandaindex

Med alla vårens och sommarens grafikkortstester avklarade sammanställer SweClockers åter resultaten i ett normaliserat prestandaindex, vilket snabbt ger en överblick runt hur olika grafikkort presterar mot varandra. Samtliga sju speltitlar vägs in för resultatet, och referensmodellen Radeon HD 7970 GHz Edition står till tjänst som index 100.

Observera att SweClockers prestandaindex är ett "medelvärde av medelvärden", alltså en mycket förenklad bild av verkligheten. Även om tabellen är bra för att snabba jämförelser är resultatet beroende av bland annat drivrutiner och vilka speltitlar som används. Läs hela artikeln för att få den kompletta bilden.

Med uppskruvad upplösning håller EVGA:s överklockade modell och Geforce GTX Titan jämna steg, cirka 11 procent bättre än refrensvarianten av GTX 780. Asus-kortet med lägre frekvenser landar snäppet längre ned i tabellen.

Med sänkt upplösning är det åter mer eller mindre dött lopp mellan Geforce GTX Titan och EVGA:s GTX 780. Asus-modellen landar åter en smula bakom, dock med marginal till referensvarianten.