Test: Cinebench

cinebench.png

Egenskap

Värde

Titel

Cinebench R11.5

Utvecklare

Maxon

Syfte

Halvsyntetiskt Renderingstest

DirectX-version

-

Lanseringsdatum

2010-02-10

Systemkrav

-

Mjukvaran Cinebench testar processorns förmåga att rendera bilder, något som är viktigt för många som arbetar med modelleringar. Programmet ritar upp en förutbestämd scen och använder alla tillgängliga processorkärnor. Resultatet presenteras i form av ett poängtal.

Redaktionen inleder i vanlig ordning med det flertrådade testet Cinebench, som älskar processorer med många trådar och stora flyttalsenheter. Det är således ett ypperligt test för Ivy Bridge-E som får sträcka på benen och säkrar en placering i toppen, men det handlar knappast om en jordskredsseger mot det forna flaggskeppet Core i7-3970X.

Föga förvånande tappar Core i7-4960X mark med en ensam tråd och får erkänna sig besegrad av Core i5-4670K och Core i7-4770K, som båda baseras på den relativt färska arkitekturen Haswell. Processorn klarar däremot att gå om Core i7-3970X med en mindre marginal.

AMD placerar sig långt ner i tabellerna i båda deltester och har svårt att hävda sig med modellen FX-8350. Situationen kan väntas se något bättre ut med deras senaste flaggskepp FX-9590, men det är svårt att se hur de högre klockfrekvenserna räcker för att ens komma i närheten av Core i7-4960X.