Test: Hitman: Absolution

Egenskap

Värde

Titel

Hitman: Absolution

Utvecklare

IO Interactive

Genre

Tredjepersonsskjutare

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2012-11-20

Systemkrav

  • Intel Core 2 Duo/AMD Athlon64 X2 på 2,0 GHz

  • Radeon HD 2600 XT/Geforce GT 210

  • 2 GB RAM

Testinställningar

Ultra, 8× MSAA, 16× AF (upplösning varierar)

Agent 47 är tillbaka, den här gången med en tonårsflicka i släptåg och fler fiender än någonsin. Fokus ligger som vanligt på överlagda attacker i det tysta, där miljö och smygande attacker används för att överraska inte ont anande.

Förutom nya uppdrag och en färsk berättelse bjuder Hitman: Absolution på en uppdaterad grafikmotor med DirectX 11-stöd. Spelet har dessutom ett inbyggt testläge, vilket underlättar för att få samma sekvens om och om igen.

I Hitman: Absolution vänder vinden till AMD:s fördel och Geforce GTX 780 Ti klarar här inte av att ta sig an Radeon R9 290X, som utprestar Nvidias nykomling med 6 procent. I jämförelse med Geforce GTX Titan kan dock Geforce GTX 780 Ti erbjuda en prestandafördel på cirka 6 procent medan en 11 procents fördel kan utläsas när det ställs mot Geforce GTX 780.

I den högre upplösningen ökar AMD:s försprång och Radeon R9 290X drar ifrån med en prestandafördel på nästan 16 procent över Geforce GTX 780 Ti. Nykomlingens marginaler till sina syskonkort visar sig minska när upplösningen skruvas upp och Geforce GTX 780 Ti presterar endast 3 procent bättre än Geforce GTX Titan samt 10 procent bättre än Geforce GTX 780.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan. Mer information finns på sidan "Testsystem, mjukvara och metod".

hitman_780ti.png
hitman_290x.png

Geforce GTX 780 Ti ritar upp en riktigt snygg kurva med jämna renderingstider i Hitman Absolution. Återigen bör dock mätningarna tidigt i pipelinen från Radeon R9 290X tas med en nypa salt då de inte återspeglar sig i vår subjektiva bedömning av sekvensen. Faktum är att både Nvidia- och AMD-korten erbjuder en trevlig och hackfri upplevelse i denna titel.