Test: Flera skärmar (5 760 × 1 080 pixlar)

Tester med flera skärmar är något många uppskattar, och en given del av SweClockers testsvit. Redaktionen kör några utvalda titlar på ett mindre antal grafikkort för att ge en uppfattning om hur de olika modellerna beter sig.

Allmänt om tester med flera skärmar

Jämfört med tidigare tester under året har mycket blivit bättre, speciellt när det kommer till konfigurering. Arbetsflödet för att få visning över flera skärmar fungerar bra för både AMD och Nvidia, där även tidigare bråkstakar som Radeon HD 7990 och Geforce GTX 690 accepterar inställningarna utan att knota.

IMG_6720.jpg

Prestanda- och testmässigt har det också blivit bättre, om än inte perfekt. Redaktionen stöter inte på några frysningar eller tappade inställningar, dock blir resultaten med dubbel-GPU fortfarande överraskande låga i vissa titlar. Det finns helt enkelt ytterligare saker att slipa på.

Testresultat, 5 760 × 1 080 pixlar

För att inte ge orimligt låga testvärden skruvas inställningar ned en smula för samtliga speltitlar undantaget Battlefield 3. Målet är någon form av medelhögt läge, där i alla fall de snabbare enkelkorten ger resultat bättre än bildspel.

Att spela på flera skärmar i upplösningen 5 760 x 1 080 pixlar har länge varit AMD:s paradnummer. Geforce GTX 780 Ti gör ett tappert försök i syntetiska Valley att ta sig an det röda laget, men trillar på mållinjen och får anse sig besegrad av Radeon R9 290X med knappa 3 procent. Nykomlingen kan dock ta ett kliv upp i tabellen från sina syskon och presterar här 9 procent bättre än Geforce GTX Titan samtidigt som det utpresterar Geforce GTX 780 med 14 procent.

När vi rör oss vidare mot de riktiga speltesterna är det en blandad kompott av resultat som presenteras. Geforce GTX 780 Ti klarar att hålla sin mark i Battlefield 3 och Far Cry 3, men får ge med sig när det kommer till Bioshock och Metro, där AMD:s Radeon R9 290X har ett klart övertag.