Inledning

Datortillbehör är Steelseries melodi och sen 2001 har det danska företaget släppt mängder av populära möss, tangentbord och inte minst musmattor. Ett annat kärnområde är headset för spel, där serien Siberia hör till de riktiga storsäljarna. Serien gjorde entré på marknaden redan 2004 och varumärket är numera känt världen över.

Siberia_Elite_2.jpg
Siberia_Elite_4.jpg

Nya Steelseries Siberia Elite bygger vidare på den ikoniska designen, men ska vara betydligt mer påkostade än originalet. I detta ingår metallbågar och extra stora högtalarmembran, men även ett medföljande externt ljudkort med nya funktioner. Nu gör nykomlingarna ett besök i SweClockers testlabb, där ljudingenjören Jonas Lundqvist får i uppdrag att analysera resultatet.

Jonas Lundqvist har ett förflutet som ljuddesigner på spelstudion Starbreeze Studios och har under de senaste 15 åren även arbetat som frilansande ljudtekniker. Med en ljudingenjörsexamen från musikhögskolan i Piteå har han en gedigen bakgrund som kritisk lyssnare med vana från radiosändningar, liveframträdanden och studioinspelningar.