Slutsats

IMG_9560.jpg

Ur ett hårdvaruperspektiv finns det mycket som talar för NZXT Grid+-. Den lilla plastlådan är tillräckligt kompakt att kunna skuffas undan i de flesta datorlådor samtidigt som de sex fläktanslutningarna räcker för det mesta. Med ett rekommenderat pris på strax under 300 kronor är det dessutom ingen större investering för den som är i behov av en diskret fläktkontroller.

Problemen kommer istället med det tillhörande styrprogrammet CAM, som är lättanvänt men alldeles för simpelt. Det saknar helt enkelt den flexibilitet som de flesta entusiasterna är vana vid, där enkla detaljer som individuell styrning av fläktar och bredare varvtalsreglering lyser med sin frånvaro. Vidare klingar programmets resurstunga natur illa med kravet om att det behöver köras konstant i bakgrunden för att Grid+ ska fungera fullt ut.

Det bör dock nämnas att utvecklarna arbetar kontinuerligt med att förbättra CAM och det är därför inte omöjligt att vissa av klagomålen ovan kommer att rättas till i framtida versioner av programvaran. Vi önskar därför NZXT lycka till och råder tillsvidare alla spekulanter att avvakta med ett eventuellt köp.

Fördelar:

  • Kompakt och lättmonterad

  • Lättanvänd mjukvara

  • Priset

Nackdelar:

  • Begränsad funktionalitet i mjukvaran

  • Relativt minneshungrigt

Cirkapris vid publicering: 295 kronor

Fotnot: NZXT Grid+ testades ihop med mjukvaran CAM 1.1.0.