Inledning

En del produkter är designade för att sälja, andra för att skapa så mycket uppmärksamhet som bara möjligt. Så kallade gloriaprodukter finns i alla sammanhang och särskilt tydligt är det när det kommer till datorkomponenter. För hur många kan egentligen tänka sig att spendera sisådär 25 000 kronor på ett grafikkort?

geforce_titan_z-12.jpg

Geforce GTX Titan Z är gloriaprodukten som kom av sig. När Nvidia presenterade grafikkortet i slutet av mars var de inte beredda på att konkurrenten AMD skulle hinna före med en motsvarande modell till halva priset. Efter åtskilliga förseningar beslutade dock Nvidia att ändå ta Titan Z till marknaden.

Även om Geforce GTX Titan Z sedan några veckor tillbaka finns hos återförsäljare vill inte Nvidia skicka ut några testexemplar till media. Orsaken till detta går det enbart att spekulera om, men troligtvis finns svaret i denna artikel. Häng med när SweClockers tar en sväng med ett av de mest påkostade grafikkorten genom tiderna!

Redaktionen vill passa på att rikta ett stort tack till Webhallen, som lånat ut ett Geforce GTX Titan Z för denna recension.