Slutsats

Vi trycker ofta på att kringutrustning som tangentbord är en högst subjektiv upplevelse, där ingen modell passar alla som handen i handsken, och med Cooler Masters Novatouch TKL gäller detta mer än någonsin. Modellens brytare från Topre ger en väldigt unik känsla som skiljer nämnvärt från den vi är van vid hos exempelvis de populära varianterna från tyska Cherry. Av just denna anledning är det därför ytterst fördelaktigt att prova på modellen innan köp – även om man tidigare både har testat och ägt mekaniska tangentbord.

IMG_4164.jpg

Själva tangentbordet i sig är extremt gediget och kvalitativt, även om vi gärna hade sett företaget satsa på mer påkostade PBT-baserade tangenter istället för ABS-ditot. Undertecknad är inte heller helt såld på konceptet med tenkeyless, då numpaden ofta går varm på redaktionen, men med tanke på populariteten av tidigare modeller i storleksklassen är det fullt förståeligt att Cooler Master satsar vidare på detta i första steget.

Sammanfattningsvis är Cooler Masters Novatouch TKL en frisk fläkt på marknaden för mekaniska tangentbord. Modellen tar Topre-brytarna ett steg närmare den stora massan och är ett ytterst intressant alternativ för den som inte riktigt fastnat för Cherry MX. Prislappen lär visserligen skrämma bort en del, men sett till vad andra modeller kostar med Topre under skalet är den absolut inte oskälig.

Cooler Master Novatouch TKL är ett kvalitativt tangentbord med ett ytterst intressant brytaralternativ under skalet.

Fördelar:

  • Väldigt hög kvalitetskänsla

  • "Full n-key rollover" via USB

  • Relativt tysta brytare

  • Kompatibelt med Cherry MX-tangenter

Nackdelar:

  • Saftig prislapp

  • PBT-tangenter borde rymmas i priset

Pris vid publicering: 1 700 kronor
Lägsta pris: