Sammanfattande tankar

ECS Liva X är ett intressant bidrag till floran av smådatorer. Modellen rättar till många av problemen användare anmärkte på med första generationens Liva och passar dessutom på att höja prestandan en smula.

Modellen är mycket välbyggda med stabilt metallchassi, men trots det enkel att både öppna upp och serva. Möjligheten att byta nätverkskort till något bättre samt att kunna montera en mSATA-enhet för snabbare lagring är helt klart två punkter som många entusiaster kan tänkas uppskatta.

IMG_5998.jpg

På prestandafronten är det inga överraskningar – Intel Celeron N2808 tillsammans med eMMC-lagring kommer aldrig slå några rekord. Systemet hänger med bra vid enklare belastning, men även saker som tunga webbplatser får processorn att slå i taket. Som vardagssystem känns det helt enkelt lite långsamt, speciellt med blickarna mot framtiden.

Till syvende och sist handlar det som vanligt om behov – kan man lista ut något roligt att göra med en ECS Liva X är det en välbyggda maskin med intressanta lösningar. Dessutom, ska sanningen fram har väl smala användningsområden aldrig stoppat entusiaster från att öppna plånboken tidigare.