Test: Musik

foobar.jpg

Steelseries Siberia V3

Ljudet i Steelseries Siberia V3 kan bäst beskrivas som dovt och grötigt i jämförelse med konkurrenterna – ljudet flyter ihop i en dov dimma. Den odefinierade karaktären skulle kunna indikera att de gör bättre ifrån sig i lägre register, men det gör de inte heller. Du som tänkt lyssna på musik med ditt headset och har någon form av krav på ljudkvaliteten gör bäst i att leta vidare.

Corsair H2100

Corsairs headset är raka motsatsen till Siberia V3. Här är det istället ett ganska klart ljud vi har att göra med, men tyvärr får mellanregistret stryka lite på foten. Men den något försiktiga basen och den klara diskanten är fina tillsammans, så länge du inte spelar på för hög volym. När musiken tystnar noteras ett litet bakgrundsbrus som ger ett minus i protokollet.

Razer Kraken 7.1 Chroma

Kraken gör definitivt bäst ifrån sig i den här kategorin. De levererar ett fylligt, välbalanserat ljud med bra återgivning av alla register och en tillräcklig stuns i basen. Det som förtar upplevelsen är ett störande bakgrundsbrus som uppenbarar sig när det blir tyst i lurarna. Det är ett kraftigare brus än det vi noterar med Corsairs modell.