Montering och slutsats

In Win imponerar stort när det kommer till kvalitetskänslan hos det nya 805-chassit. Modellen känns genomgående oerhört välbyggd och ligger utan tvekan i det övre skiktet av datorlådor som passerat testlabbet de senaste åren. Likaså bjuds det på oklanderlig passform, både när det gäller komponentmontering och de yttre glaspanelerna – där de sistnämnda kan vara en riktig utmaning att passa ihop på ett snyggt sätt med en metallstomme.

IMG_1264.jpg
IMG_1266.jpg

Att montera in komponenter i 805:an är i det stora hela en smärtfri historia. Chassits inre layout är väldigt öppen, vilket gör det lätt att manövrera in systemets olika beståndsdelar utan att det blir alltför trångt. Sett till storleksklassen är även restriktionerna gällandes storlek på grafikkort och nätaggregat förhållandevis avslappnade.

Smolket i bägaren är istället de begränsade möjligheterna att montera in ordentliga luftkylare. Med en restriktion på endast 156 mm på höjden räknas automatiskt de flesta av de riktiga bra tornkylarna bort från valmöjligheterna, vilket i många fall förpassar användaren till någon form av vattenkylning om det är hög kylprestanda som efterfrågas.

IMG_1267.jpg

Ventilationsmässigt känns 805 något begränsad av att de främre fläktplatserna (och eventuell radiator) väntas plockas in luft via chassits botten. Vid leverans är stora delar av luftintaget blockerat av lagringsburen och om denna plockas bort är risken för återcirkulation av redan uppvärmd luft ganska hög. Därtill hade vi gärna sett möjligheter för nätaggregatet att plocka in sval luft direkt från utsidan.

IMG_1265.jpg

På baksidan av moderkortsplåten finns det gott om genomdragningshål, men desto mindre utrymme för själva kablarna att ta plats. De 20 mm som finns att tillgå brukar räknas som något slags minimum när det kommer till kabeldragning, men i 805:ans fall blir det helt enkelt väldigt trångt då det saknas utrymme att skuffa undan överblivna kabellängder.

IMG_1268.jpg

Sammanfattningsvis är In Win 805 ett ytterst välbyggt chassi vars prislapp på 1 595 kronor till en viss del kan rättfärdigas av skyhög byggkvalitet och modellens unika glasbeprydda yttre. Modellen hade dock mått bra av att växa till sig några centimeter på bredden, vilket hade öppnat upp för både ordentliga luftkylare och avsevärt lättare kabeldragning.

Ställt mot andra miditowerchassin i segmentet tappar helt enkelt 805:an mark rent layout- och finessmässigt, vilket gör att vi har svårt att helhjärtat rekommendera modellen. Är man inte hopplöst såld på konceptet med härdat glas skulle vi därför vända blickarna någon annanstans.

Fördelar

  • Kvalitetskänsla och passform i toppklass

  • Lättmonterat

  • Stilfull implementation av härdat glas

Nackdelar

  • Trång kabeldragning

  • Dåligt med utrymme för luftkylare

  • Svåråtkomliga skruvar för lagringsbur

  • Tveksam ventilationslösning

Pris vid publicering: 1 590 kronor