Menyer och inställningar

Menyer och knappar använder touchsensorer vilket sällan är önskvärt eftersom man förlorar den taktila känslan var man lägger fingertopparna. Även standbyläget går på touchsensor och med endast centimeter från menyknappen blir det då och då fel. Även fast man använder ögonen och siktar kan ett litet slint med fingret råka släcka ned skärmen. Bara en sak som att räta till skärmen genom att greppa den med höger hand på höger underkant och poff! Standby.

Philips_BDM3270_menu.jpg

Det första valet i menyerna är Input-menyn som låter dig växla ingång. Därefter finns följande:

Picture

Picture Format: Växlar mellan Wide Screen (16:9), 4:3 och 1:1-läge.
Brightness: Reglerar styrkan på bakgrundsbelysningen. Philips BDM3270QP använder inte PWM-styrd reglering av belysningen, utan är flimmerfri.

  • 100 procent: 300 cd/m2

  • 56 procent: 200 cd/m2

  • 40 procent: 160 cd/m2

  • 25 procent: 120 cd/m2

  • 11 procent: 80 cd/m2

  • 0 procent: 47 cd/m2

Rekommendationen är att hålla sig kring 80–120 cd/m2 i ett rum med mild belysning.

Contrast: Över 50 styr över bilden i vitt. Under 50 drar endast ned det dynamiska omfånget utan att plocka fram fler nyanser.

Sharpness: 50 för neutralt läge.

Smartresponse: Se avsnittet om Responstid.

Smartcontrast: En slags dynamisk kontrast som också påverkar belysningen.

Gamma: Se avsnittet om färgåtergivning.

Pixel Orbiting: Växlar regelbundet bilden några pixlar för att undvika inbränning. Vi kunde inte se några tillfälliga kvardröjningar på den här panelen så frågan är hur viktigt det är? Funktionen är på från början vilket kan få bilden att till synes hoppa till då och då. Störs du av detta stäng av.

PIP/PBP

Ställer in hur bild-i-bildfunktionen ska arbeta när du vill visa flera bildkällor samtidigt på skärmen.

Audio

Mute-knapp, volym och val av ljudkälla.

Color

Menyn som påverkar färgåtergivningen. Se avsnittet om Färgåtergivning.

Setup

Ger information om inkommande bildsignal, låter dig stänga av varningen om fel upplösning och återställa skärmen. Informationen om inkommande bildsignal kan vara missvisande ifall du skapar en egen timing.

Det går att nå skärmens inställningar via programvaran Smartcontrol som ligger med på den medföljande CD-skivan. Det kan vara ett alternativ för dig som behöver mecka med inställningarna och slippa menyerna och deras touchknappar.