Inledning

Danska Steelseries grundades 2001 och började sin bana med glasmusmattor under namnet Icemat. Sedan dess har företaget växt explosionsartat och anses idag som en av de större aktörerna inom gamingtillbehör – med allt ifrån headset och möss till tangentbord och handkontroller i produktportföljen.

IMG_0796.jpg

Ett område som företaget var tidiga med är gamingfokuserade tangentbord med mekaniska brytare, där modellen Steelkeys 6G såg dagens ljus redan 2006. Sedan dess har det inte direkt sprutat ut nya modeller från företaget, utan fokus har istället legat på andra produktgrupper. Efter att ha sparat på krutet under flera år blev det dock i somras dags för företaget att släppa lös sitt mest påkostade tangentbord hittills – Apex M800.

Modellen tar idag plats i testlabbet, där bland annat egenutvecklade brytare speciellt framtagna för gamers och RGB-belysning ska locka till sig de mest luttrade spelarna. Frågan är om Steelseries har hittat rätt formel för att hävda sig på den extremt konkurrensutsatta marknaden av mekaniska tangentbord?