Installation

När strömadaptern kopplas in till Steam Link för första gången startar enheten upp automatiskt. Förutsatt att bildvisaren har stöd för HDMI-CEC kommer även denna att sättas igång och byta till rätt inmatningskanal.

IMG_3480.jpg

Om ingen trådad anslutning finns tillgänglig blir användaren uppmanad att koppla upp sig mot ett trådlöst nätverk. För bästa möjliga upplevelse rekommenderar dock Valve starkt att ansluta enheten till det lokala nätverket med kabel.

IMG_3481.jpg

När enheten är ansluten till nätverket möts man av en samlingsmeny för samtliga datorer som finns tillgängliga för strömning till Steam Link. Vid första uppstarten är listan inte helt oväntat tom, och därför behöver man lägga till datorerna via knappen "Add Computer".

IMG_3482.jpg

Enheten kommer därefter att söka igenom det lokala nätverket efter datorer som har Steam igång och presentera en lista över dessa.

IMG_3483.jpg

När den önskade datorn har valts i listan presenteras användaren med en fyrsiffrig kod som ska matas in i Steam på källdatorn för att godkänna ihopparningen.

IMG_3484.jpg

När ihopparningen är klar påbörjas strömningen automatiskt från källdatorn till Steam Link, samtidigt som "Big Picture Mode" aktiveras för enklare navigering av användarens spelbibliotek.