Montering och sammanfattning

Vid monteringen inuti Pandora ATX står det klart att Bitfenix har fått till en bra passform, där de olika delarna faller på plats utan att stöta på skeva monteringshål eller tveksamma skruvgängor. Då radiatorutrymmet stjäl en del plats från huvudkammaren kan det kännas lite trångt att klämma in moderkortet, men med lite lirkande är det inte heller något större problem att få detta på plats.

IMG_4081.jpg
IMG_4086.jpg

Modellen bjuder på ett ytterst öppet inre, vilket gynnar kylningen av komponenterna samtidigt som det öppnar upp plats för både ett och två extremlånga grafikkort. Därtill är det lätt att få till en snygg kabeldragning tack vare de många genomdragningshålen, även om vi gärna hade sett att gummit på dessa satt fast lite bättre.

IMG_4087.jpg
IMG_4088.jpg

Chassit har ett starkt vattenkylningsfokus, där speciellt radiatorkammaren i taket känns som en smart lösning. Här förpassas både fläktar och eventuell radiator till en separat del där de är ur vägen för övriga komponenter samtidigt som monteringen underlättas – förutsatt att man gör allt i rätt ordning (montera radiatorn innan moderkortet är ett hett tips).

IMG_4082.jpg
IMG_4084.jpg

På baksidan av moderkortsplåten finns det förhållandevis gott om utrymme för kablar, där de förmonterade kardborrbanden underlättar undanskuffandet av ormboet som byggs upp. Stora delar av kabelsamlingen kan även gömmas undan i nätaggregatskammaren, samtidigt som det är trevligt att kunna montera merparten av lagringsenheterna bakom själva huvudkammaren rent estetiskt.

IMG_4089.jpg

Den frontmonterade displayen tillför egentligen ingen praktisk funktion, men kan vara en kul bonus för den som vill visa upp exempelvis en logotyp eller egenkomponerad bild. Denna kräver inte att någon mjukvara körs i bakgrunden för att visa bilden. Mjukvaran används endast för att skriva in nya bilder som sedan lagras i ett minne i själva displayen.

Även om det finns en del positiva aspekter med Pandora ATX så finns det även en del negativa. Bland dessa syns svårtillgängliga dammfilter, snålt tilltaget hål för baksidan av moderkortet samt bristande stöd för luftkylare – där det sistnämnda hade kunnat avhjälpts med en något bredare chassistomme.

Ovanpå detta är kvalitetskänslan på utsidan inte särskilt imponerande, där plastigheten hos den högblanka fronten i kombination med sladdriga sidopaneler gör sig påminda gång på gång. Är man inte helt såld på det säregna Pandora-utseendet känner vi därför att det finns bättre alternativ i detta prissegment.

Fördelar

  • Bra passform på insidan

  • Enkel kabeldragning

  • God potential för ventilation

  • Bra stöd för vattenkylning

  • Kul display

Nackdelar

  • Ingen vidare kvalitetskänsla på utsidan

  • Dåligt stöd för luftkylare

  • Svåråtkomliga dammfilter

  • Snålt hål för baksidan av moderkortssockeln

Pris vid publicering: 1 195 kronor