Mjukvara

Gemensamt för alla produkter från Razer är mjukvaran Synapse som har möjlighet att forma utrustningen till sitt personliga tycke. Mjukvaran finns tillgängligt för nedladdning från bolagets hemsida och kräver registrering för användning.

main.jpg

Första rutan visar anpassningsmöjligheter för samtliga knappar, med undantag för vänsterklick som är funktionslåst till sitt ursprungliga utförande. Resterande knappar går att forma med hjälp utav funktionerna redan inbyggt i mjukvaran eller via egna makroprogrammeringar.

performance.jpg

Nästa flik sätter mer fokus på sensorn och dess egenskaper, där upplösningen går så högt som 16 000 DPI. Vidare går upplösningen att ändras i steg om 1, vilket öppnar upp för ett DPI-värde på 1 337 om så önskar. Övriga inställningar är val om musacceleration och uppdateringsfrekvens som finns i tre steg – 125, 500 och 1 000 Hz.

lighting.jpg

Ljussättning är en väldigt vanlig del på kringutrustning nu för tiden och Razer Mamba Tournament Edition är inget undantag. Ursprungligen finns fem förprogrammerade effekter att välja på, men det finns även möjlighet att programmera helt egna mönster och färgkombinationer med hjälp utav Chroma Configurator.

calibration.jpg

Under fliken Calibration finns möjlighet att just kalibrera sensorn specifikt för underlaget som används, där en drös olika mattor från Razer redan finns programmerade. Utöver det går det även att justera Lift-off via ett reglage, som enligt utsago har ett lägsta läge på 0,1 millimeter.

macro.jpg

Synapse ger även stöd för inspelning av egna makros som sedan tillämpas under fliken Customize. Programmet registrerar både tangentbord samt mus med möjlighet att ändra eller komplimentera inmatningar i efterhand. Ytterligare funktioner är importering och exportering av färdigställda makroinspelningar.

chroma.jpg
chroma-apps.jpg

Likt många produkter från Razer går det att färgkoordinera utrustningen med utvalda spel som vanligtvis styrs via mjukvara från en tredje part. Beroende på mjukvara så kan detta även manipuleras i efterhand efter eget behov, medan andra är låsta för ändring.

stats.jpg
heatmaps.jpg

Allra sista delen visar massa statistik som är exklusivt till Razers egna produkter. Mjukvaran mäter en hel drös av olika parametrar, men även vart någonstans det har klickats mest i förhållande till skärmen och rörelser. Med ett passande tangentbord finns det även möjlighet att se vilka tangenter som används mest.